55-TИ ДЕН НА МОЯТА ГЛАДНА СТАЧКА СРЕЩУ ГЕРБ И БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ, ЧЕ ГРЕШКИТЕ ИМ ОТ МИНАЛОТО ВЛИЯЯТ НА НАСТОЯЩЕТО ИМ, А МОЖЕ БИ И НА БЪДЕЩЕТО ИМ..!

55 ДЕН НА МОЯТА ГЛАДНА СТАЧКА СРЕЩУ ГЕРБ И БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ, ЧЕ ГРЕШКИТЕ ИМ ОТ МИНАЛОТО ВЛИЯЯТ НА НАСТОЯЩЕТО ИМ, А МОЖЕ БИ И НА БЪДЕЩЕТО ИМ..!
Не можете да си представите, как грешките ни от миналото, се отразяват на жалкото ни ежедневие днес, в настоящето, но са на път да ни обрекат на нещастно бъдеще и децата ни..! Чудим се защо са ниски пенсиите на родителите ни, ами как няма да бъдат ниски, като без да ни уведомили, вече 30 години се заплащат високи пенсии на ченгета, доносници и червени комунистически престъпници. Тези категории привилигировани пенсионери не бяха лустрирани или намалени с пенсиите и привилегиите им – със задна дата, както се постъпи, например, с военните или с другите държавни служители. На всичко отгоре, точно тези „служители на режима”, са ползвали допълнителни стимули при своята работа, като двойни щатове и свръхзаплащане, което е изпразвало осигурителните фондове и пенсионните системи на държавата, без да плащат по- висок осигурителен праг. На практика – те са източвали двойно цялата система и ако продължим да ги третираме привилигировано и за в бъдеще, предвид дълголетието си, пак за сметка на привилигированото си положение, спрямо останалите, то те ще изпразнят съвсем пенсиите на останалите. Репресията над едни продължава, заради репресивните други. Орязването на високите пенсии на лицата, свързани с комунизма и с неговите „особени” привилегии, е неотложно от гледна точка на справедливостта, но и на икономическата целесъобразност.
Не бива да се посягат и поставят тавани на пенсиите, както и да се допуска друго намаляване със задна дата, освен за случаите на комунистическа дейност и на категориите, свързани с „охраната” на комунистическия режим, защото те са взели в аванс прекалено много предплата, още при получаването на тогавашните си доходи и са надвземали бонуси, които сега трябва да се върнат. Още повече, че има Закон за обявяването на Комунистическия режим за престъпен, който не е бил спазван, но който, подобно на законите за денацификацията на Германия, след Втората световна война, е трябвало да действа санкциониращо за минали действия, които в момента на постановяване на Закона са счетени за трайно увреждащи,престъпни и неправилно облагодетелстващи дейците си, незаконно.Това е ревандикация, която има силата на връщане към справедливост и изпълнението на законна присъда.
Неспособността ни, днес, да решим тази задача поставя и въпросите за деформацията на бъдещите плащания към осигурителната система. Изчезват стимулите за плащане на големи осигуровки и на стремежа към законовото натрупване на богатство, за спазването на данъчна дисциплина, на регулациите и принципите на обществото, в неговото икономическо развитие. Тези разсъждения онагледяват,как невъзмездяването на политическите престъпления и на грешките в миналото, могат да обусловят бедност в настоящето и липсата на доволно и богато бъдеще за следващите поколения. Въз даването на ревандикираща справедливост е закъсняло, но необходимост, като подкрепа за обществения морал и завета ни към новите поколения, които следва да получат благороден пример. Не бива да се преследва отмъщение, назидание или увреждане на определена категория население, а елементарното връщане на осреднена човешка справедливост и ценностния ефект, а не закъснялата репресия и възмездие.
Николай Гацев „Движение на Народняците и Консерваторите”(ДНК), София, 03.04.2019 г.

Коментари

Популярни публикации от този блог

7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШ7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШКИ..)

АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ!АЙДЕ,БОЙКО- ХВЪРЛЯЙ КЪРПАТА И БЕГОМ ДА ПОЧИВАШ В БАНКЯ!

ТЯ СЕ КАЗВАШЕ МАРИЯ,ПРЕЗ ЗЕМНИЯ Й ЖИВОТ НОСЕШЕ КРЪСТА И СВАЛИ СИНА СИ,ОТ КРЪСТА!

ЦИРКОВЕТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ- ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ЖЕЛАНИЯ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ!

ЗА ДНК НА ПРОТЕСТИТЕ И РАВНОСМЕТКИТЕ НИ, ИДЕОЛОГИЯТА„БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО“ И ЗА ФАЛШИВИТЕ МЕСИИ НА „АНТИ-БОЙКОВИЗъМА“ ДНЕС..!

БОЙКО ЯШАРОВ (БОРИСОВ) ПОВЕЧЕ СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ПРОТОТИПА НА БАЩА СИ - ЗАМФИР..!

ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД.., ИЛИ ЗА„РАЗКУЛАЧВАНЕТО“НА БОРИСОВ И „ГЕРБ“

ЗАЩО КР.КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИЙ СИМЕОНОВ( БАЛЕВСКИ), НЯМА ДА СЕ СКАРАТ, ИСТИНСКИ!

„ПОЛУ – ЗАТВОРЕНИТЕ” НИ ОЧИ – ВЕЧЕ, НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА И ЗА НИКОГО.., ОТ НАС..!

„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ВЛЕЗЕ В 2021Г.,С НАДЕЖДА- ЗА ОЩЕ ПРЕХОД!