ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД.., ИЛИ ЗА„РАЗКУЛАЧВАНЕТО“НА БОРИСОВ И „ГЕРБ“

ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД.., ИЛИ ЗА „РАЗКУЛАЧВАНЕТО“ НА БОРИСОВ И „ГЕРБ“

Прехвърчат искри, вече, между, новото,„анти-Бойковистко“мнозинство, в парламента. Всичко това, налива вода, в кошницата на Борисов и на запазването, на старото Статукво. Ревизията на ГЕРБ и на Кабинетите„Борисов 1-3“е лакмуса, че новите членове на парламента, са твърдо решени, да скъсат, с БойковизЪма. Засега, има, такива индикации, стига - да не се прекрачват, тънките червени линии, помежду им. Едната, такава, бе настъпена вчера, с гласуването на Декларация, осъждаща, атентата, в църквата „Св.Неделя“, в София,от 16 април 1925 г. БСП реагираха пресилено, с напускането си, на пленарната зала, защото, няма как да не осъдиш, такъв терористичен акт, взел, над 200, невинни жертви и със стотици, такива, ранени, но пък партията, предпочете, за пореден път, да се изгаври, с паметта на жертвите и да се оттегли, за да съхрани приемството в комунистическата си, идентичност. Това беше историческа грешка,

БСП напусна, но това не попречи, да бъде приет документа. Засега, този разлом е преодолян!

Вторият разлом, ще е разследване на Кабинета„Орешарски“, в което, отново, ще са засегнати, БСП и ДПС, но там, Мая Манолова, ще се наложи да гаси многото пожари, понеже, самата е била – деен участник, в събитията. Сериозните противоречия, в неформалната коалиция, ще дойдат, когато почне рзпределението на властта, в Кабинета на Опозицията. Тогава, ще лъсне природата, на новите победители. ДБ и „Мутри вън“, са много амбицирани, за да оставят, на ПП „Има такъв народ“(ИТН), лъвския пай, от баницата. Малките партньори, ще се надяват, на поне 3-4 министерски места, на всеки, а ДБ, дори и на около пет, като продължение, на формулата „3:5:8“, в „Тройната коалиция“,в 2005-2009г. Трябва да се намерят и форми за приобщаването и на БСП и ДПС, за поддържане фланга, на коалицията, поне, докато се разпадне, ПП„ГЕРБ“, или докато загуби, следващите избори, поне, с половината електорат и падне, до едноцифрен резултат. „Де - ГЕРБ - еризацията“на България, изисква компромиси и обединение, на всички „здрави сили на съпротивата, срещу Борисовщната и разкулачването на Бойко“.

Големият разлом, обаче предстои и той не заради предстоящи или не - нови парлментарни избори, нито, заради постовете в новия кабинет и ревизията на Борисов, а ще бъде, заради - предстоящите президентски избори. Коалицията на „Новите субекти“, не е открито „про-Радевистка“. Ако „ИТН“ и „Мутри вън“(а с тях и БСП), открито подкрепят Румен Радев, за втория му мандат, то ДБ и ДПС (не са толкова открити, дори ДПС – го изнудва, с нещо..). Говори се, че те, може би, ще издигат или подкрепят - либералния Лозан Панов, за президент. Другият сериозен разлом, е съдбата на Главния прокурор - Иван Гешев, като че ли в БСП и в ДПС, видимо, не са, много склонни, да го свалят! Новите сили в парламента, са категоричн за неговата оставка и правиха - цели 300-дневни протести, затова. Иван Гешев е свидна рожба на компромиси, в Статуквото, съвсем явно, което не иска да решава съдбата му, поне засега. А той има и блестяща възможност за реабилитацията си, ако подхване – с наказателни дела: Борисов, Пеевски и тяхното досегашно, престъпно управление. Ако Гешев, приложи своето досегашно усърдие– с което гонеше, видимо невинните Иванчева и Петрова, против Борисов, Делян Пеевски и другите лица( в тяхното „държавно О.П.Г.“), то той може да се откупи, от новото управление. Голямото обвинение - срещу него, не е само, за начина, на избирането му, а заради нехаещата, за престъпленията на Борисов, ГЕРБ & сие, българска прокуратура!

Не трябва да се изпускат от внимание и субектите, останали с малко, извън парламента, но които ще вземат субсидия: ПП „Българско лято“ (с 3%), ПП „Републиканци за България“ (с 1,1 %) и ПП „Възраждане“ (3%), заедно, те биха имали, една парламентарна група, от поне 20 депутати, което ги прави съизмерими, дори и с ДБ. Трябва да се зачита и тяхната воля, при вземане, на решенията, в новия парламент, защото, те бяха сериозен фактор, в протестите, проти ГЕРБ и Борисов, а ще бъдат и при нови парламентарни избори или в президентската надпреавара, зад тях са 10 % от най-твърдите гласоподаватели, на „анти-БойковизЪма“, които са, дори и реваншистки настроени(те са необходими на Радев). Не бива, се още да се слагат в тигана на Борисовщината и бившите остатъци на СДС, които изколаборираха с ГЕРБ, на тези нечестни избори, те не могат да бъдат съдени, със същия аршин, като Борисовите орки.А има и в самия ГЕРБ, на не-високо ниво, все още - нормални хора, които не биха стояли, повече, „в хватката на Хитлер“. Трябва да им се даде шанс, да се еманципират, откъснат и да въстанат, срещу Борисовците. Защото Борисов, взе, да ни плаши – вече, с агитки и с големи протести, а пък, наркомафията, която той, все още контролира, е майстор на подобни - „изживявания и за всяването, на страх, у хората“. Затова, са ни необходими: В.Божков, К.Костадинов и хората на Цв.Цветанов, както и: умерените или несъгрешилите, от ниските нива, на ГЕРБ. Те могат, да са нашия „жив щит“и санитарен кордон, срещу„шайкаджиите на Борисов“и другите, платени деструктивни елементи, използвани като инструмент, от Бацето и върхушката на ГЕРБ, ако се опитат да саботират - новото управление или да залеят страната с протести.

Надявам се, че уважаемите ми читатели, ще добавят - свои критики и предложения, на тези мои, скромни мисли! Надявам се, да се запази, това скромно мнозинство, от тези нечестни и манипулирани от Бойко, избори, в сегашния парламент, или да се отиде, на нови и бързи, предсрочни избори, където партията, на „остатъчния Борисов“, да деградира, до политическо джудже.

БДЕТЕ, ХОРА: БОРИСОВ, ОЩЕ, НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО ПОБЕДЕН, А БОЙКОВИЗъМА НИ СТЯГА ВОЙНИ И ПРОТЕСТИ!

Николай Гацев, за „Добродетелната дружина“,основана в 1853 г., София,18.04.2021 г.

Коментари

Популярни публикации от този блог

7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШ7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШКИ..)

АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ!АЙДЕ,БОЙКО- ХВЪРЛЯЙ КЪРПАТА И БЕГОМ ДА ПОЧИВАШ В БАНКЯ!

ТЯ СЕ КАЗВАШЕ МАРИЯ,ПРЕЗ ЗЕМНИЯ Й ЖИВОТ НОСЕШЕ КРЪСТА И СВАЛИ СИНА СИ,ОТ КРЪСТА!

ЦИРКОВЕТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ- ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ЖЕЛАНИЯ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ!

ЗА ДНК НА ПРОТЕСТИТЕ И РАВНОСМЕТКИТЕ НИ, ИДЕОЛОГИЯТА„БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО“ И ЗА ФАЛШИВИТЕ МЕСИИ НА „АНТИ-БОЙКОВИЗъМА“ ДНЕС..!

БОЙКО ЯШАРОВ (БОРИСОВ) ПОВЕЧЕ СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ПРОТОТИПА НА БАЩА СИ - ЗАМФИР..!

ЗАЩО КР.КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИЙ СИМЕОНОВ( БАЛЕВСКИ), НЯМА ДА СЕ СКАРАТ, ИСТИНСКИ!

„ПОЛУ – ЗАТВОРЕНИТЕ” НИ ОЧИ – ВЕЧЕ, НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА И ЗА НИКОГО.., ОТ НАС..!

„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ВЛЕЗЕ В 2021Г.,С НАДЕЖДА- ЗА ОЩЕ ПРЕХОД!