ХРОНИКА НА ЕДНА ГЛАДНА СТАЧКА ПРОТИВ БЕЗОБРАЗИЯТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ! ДНИ №9 И №10!!!


ХРОНИКА НА ЕДНА ГЛАДНА СТАЧКА ПРОТИВ БЕЗОБРАЗИЯТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ! ДНИ №9 И №10!!!
Ден №9 и №10 на Гладната ми Стачка! Неяденето, вече въобще не ме вълнува- сякаш се издигам над нещата в житейското Битие, но много по-ясно се виждат, Комунистическите престъпления и Червените измами на „Статуквото”.  А те са безчет и пак стягат „пишман героите”- Радан, Лозан, Гроздан и Бойкикиев, за да станат патерици на Бацето! Барека, Коцето Костадинов и Джамбазки,също се готови да се„подложат”на„Буда”, за да върнат инвестициите в тях, а БСП и ДПС се канят да си управляват, пак, с ГЕРБ,в едно Правителство-уж като опозиция!
Измамата се готви да не свършва, но на българските граждани, им е писнало от всичките- тях и ще трябва, да се появи, коренно Нов Проект и нова Енергия,поне за-пред хората. Този опит, ако не е много фалшив,може да създаде,известен  пробив на„Статуквото”,ако бъде устойчиво направен и не му личат- зависимостите!
  Моделът, предлаган ни- като „Без Партии и Политици” е неправилен, той е не-Европейски, по-разумно е да има лустрационен и санкционен елемент: без членове от ръководства на субсидирани партии,бивши депутати,министри,заместници,висши магистрати,кметове, шефове на агенции, ведомства и комисии, дипломати, едри бизнесмени или лица, осъществявали- приватизации, големи и средни обществени поръчки, през Прехода. Приказки за Референдуми и победа на„Статуквото”- чрез Избори, са пълни лъжи, защото „Статуквото” държи „ЦИК”(свой инструмент от поне- 30 години!) и винаги То-брои гласовете!Промяната ще започне от промяна начина за определянето състава на„ЦИК”, което, може да позволи, известна обективност на изборните резултати и смисъл от изборния процес. Защото, реално, в България, досега,  не са провеждани- истински, честни и свободни избори, поне, ne- в последните 80- 85 години! Това е дълъг период за избирателна летаргия и латентно право за упражняване на граждански права, водещо и до обективно, закърняване на някои демократични инстинкти.
„Мажоритарните избори” са също„Статуквова”заблуда и Олигархична манипулация- т.е. и те, също, сами по себе си, не водят до никаква промяна, а до прегрупиране и свръх- концентрация на Енергията в няколко субекта, контролиращи-цялостната ситуация. Дали ще има контролиран и корпоративен вот, фалшификация на изборни резултати или покупката на няколко, по- важни, мажоритарни депутати, за манипулация на малките или големите„мнозинства”, в които те ще участват, е все едно и също и е технология на контрола, а не- неговото избягване. Така, че за да започнем Промяната трябва да се търгне от промяната на „ЦИК” и на модела за избор на политиците! Конституцията от 1991 г. не е толкова дефектна, заради лошото качество на текста си, а заради нарушената й, породеност на отделните й власти- последователно, една от друга. Това опорочава- Конституционния модел, още през 1992 г. и е причината за всичките ни беди и цялата безнаказаност на Прехода. Този дефект е бил заложен от„Бащите на Конституцията” във Великото Народно Събрание и е целял,тя да не бъде,никога- чисто прилагана или до-поправяна, заради дефектите.„На-тамъняването”на Конституцията е целта на тази,нашата от 1991 г., но това е пагубно за всеки истински Конституционализъм!Той деформира и нашето представителство в ЕС, защото няма механизъм, който да предпазва Обществото у нас от популизъм и прекомерни очаквания. Лашкането в единия ни модел- води до неяснота на позицията ни и в другата, Евро-плоскост!
Николай Гацев   „Благословия и Мисия за България”,   София, 03.02.2019 г.

Коментари

Популярни публикации от този блог

7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШ7 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ЯШАРИТЕ (ЗАРАДИ РОЖДЕНИЕТО НА: ЗАМФИР ЯШАРОВ МАРУЦИН ДРЪВНИШКИ, ПО – ИЗВЕСТЕН, КАТО – ТОДОР ЖИВКОВ ПРАВЕШКИ..)

АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ!АЙДЕ,БОЙКО- ХВЪРЛЯЙ КЪРПАТА И БЕГОМ ДА ПОЧИВАШ В БАНКЯ!

ТЯ СЕ КАЗВАШЕ МАРИЯ,ПРЕЗ ЗЕМНИЯ Й ЖИВОТ НОСЕШЕ КРЪСТА И СВАЛИ СИНА СИ,ОТ КРЪСТА!

ЦИРКОВЕТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ- ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ЖЕЛАНИЯ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ!

ЗА ДНК НА ПРОТЕСТИТЕ И РАВНОСМЕТКИТЕ НИ, ИДЕОЛОГИЯТА„БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО“ И ЗА ФАЛШИВИТЕ МЕСИИ НА „АНТИ-БОЙКОВИЗъМА“ ДНЕС..!

БОЙКО ЯШАРОВ (БОРИСОВ) ПОВЕЧЕ СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ПРОТОТИПА НА БАЩА СИ - ЗАМФИР..!

ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД.., ИЛИ ЗА„РАЗКУЛАЧВАНЕТО“НА БОРИСОВ И „ГЕРБ“

ЗАЩО КР.КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИЙ СИМЕОНОВ( БАЛЕВСКИ), НЯМА ДА СЕ СКАРАТ, ИСТИНСКИ!

„ПОЛУ – ЗАТВОРЕНИТЕ” НИ ОЧИ – ВЕЧЕ, НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА И ЗА НИКОГО.., ОТ НАС..!

„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ВЛЕЗЕ В 2021Г.,С НАДЕЖДА- ЗА ОЩЕ ПРЕХОД!